Začíname stavať – pálená tehla verzus pórobetónové tvárnice

Datum: 02.06.2024

Výber správneho murovacieho materiálu je kľúčovým krokom pri stavbe domu. Ovplyvňuje nielen celkovú kvalitu stavby, ale aj jej energetickú účinnosť, trvanlivosť a náklady na výstavbu.

S Bomba Fasáda bude čistenie strechy hračka

Datum: 03.05.2023

Ako je na tom vaša strecha? Hm, dobrá otázka, však? Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí na “piatu fasádu domu” zabúdajú, čítajte ďalej. Čistenie strechy je totiž jednoduchšie, než si myslíte.

Prichystajte sa na grilovaciu sezónu

Datum: 03.05.2023

Príjemné posedenie v kruhu rodiny a priateľov pri grilovaných dobrotách patrí k tým najobľúbenejším. Máte zásteru, vybavenie, premyslené menu, no chýba vám to podstatné, a to je gril? Síce sa jeho kúpa javí ako jednoduchá záležitosť, no v skutočnosti je to celá veda. 

5 tipov, ako nevytopiť domácnosť a susedov

Datum: 19.05.2022

Vytopiť svoju alebo susedovu domácnosť je veľmi nepríjemné a niekedy aj poriadne finančne náročné. Všetko sa môže začať malým, takmer neviditeľným fliačikom na stene a skončiť prasknutým potrubím, z ktorého sa behom pár minút vylejú hektolitre vody.

Odpudzovač divokých zvierat do záhrady

Datum: 18.01.2022

Prvým krokom pri riešení problému s divokými zvieratami nachádzajúcimi sa na vašom pozemku je určenie, aký druh zvieraťa vás „navštívil“. Väčšina z voľne žijúcich zvierat sa objaví buď skoro ráno alebo naopak, neskoro večer.

Ako sa zbaviť hadov v záhrade?

Datum: 18.01.2022

Plazy ako sú hady bývajú vo všeobecnosti plaché zvieratá, ktoré nechcú mať nič spoločné s ľuďmi. Môžu byť prospešné, keďže jedia myši, slimáky, hmyz a iných škodcov, no zároveň sú potravou pre iné voľne žijúce živočíchy ako sú jastraby.

Účinný návod ako sa zbaviť myší v dome

Datum: 18.01.2022

Máte v dome myši? Totiž, túto otázku si častokrát kladú mnohí majitelia domov, ktorí si nie sú úplne istí, či sa títo hlodavci udomácnili u nich doma.

Holuby na balkóne – ako sa ich zbaviť?

Datum: 16.01.2022

Aj vás otravujú holuby či iný druh vtáctva denno-denne na balkóne? Totiž, množstvo majiteľov domov, ale tiež bytov trápi otravné vtáctvo, ktoré sa veľmi jednoducho uhniezdi všade tam, kde im to vyhovuje.

Ako sa zbaviť potkanov?

Datum: 16.01.2022

Všimli ste si, že sa vo vašej pivnici pohybujú čoraz viac myši alebo potkany? Akým spôsobom sa ich zbaviť? 

Ako sa zbaviť mravcov z domácnosti?

Datum: 16.01.2022

Mravce, ako mnoho iného hmyzu, sa spolieha na svoj čuch, aby zistili, kde sa nachádza ich potrava. Ak sa ich chcete z domácnosti zbaviť raz a navždy, zrejme sa nevyhnete špeciálnym prípravkom a pasciam, ktoré ich zlikvidujú v podstate okamžite.

Myši v dome – ako sa ich viete zbaviť?

Datum: 16.01.2022

Vedeli ste o tom, že myši dokážu prežiť len s 3 až 4 gramami potravy denne, takže pár omrviniek je všetko, čo skutočne potrebujú?

Ako na premnožené komáre?

Datum: 16.01.2022

Komáre sa vyskytujú väčšinou v oblastiach s vysokou vlhkosťou, pričom prežívajú cicaním krvi zo zvierat a ľudí.

Ako sa zbaviť slimákov z vašej záhrady?

Datum: 14.01.2022

Bez ohľadu na to, aká veľká alebo malá je vaša záhrada, slimáky sú zväčša najväčším nepriateľom každého záhradkára. Títo nenásytní škodcovia dokážu za jeden deň skonzumovať v potrave niekoľkonásobok svojej vlastnej telesnej hmotnosti.

Ako sa zbaviť krtkov v záhrade?

Datum: 14.01.2022

Mnohých záhradkárov trápia čoraz viac krtkovia na záhrade, čo je skutočne veľmi nepríjemné. V prvom rade je dôležité rozlíšiť krtkov od hrabošov, pretože škody, ktoré tieto dva druhy živočíchov spôsobujú, sú veľmi odlišné.

Kúpili ste si novú práčku? Poradíme vám, ako predĺžite jej životnosť

Datum: 30.11.2021

V každej domácnosti sa využíva veľké množstvo techniky, ktorá nám uľahčuje život. Práčky, sušičky, umývačky riadu, pekárničky a iné spotrebiče majú určitú životnosť, a preto jedného dňa aj tá najdrahšia technika doslúži.

Akú posteľ si zaobstarať? Ak chcete skutočný komfort, stavte na tú z masívu

Datum: 12.08.2021

Hľadáte v spálni absolútny pokoj a pohodlie? Potom zabudnite na klasickú drevotriesku, na ktorej sa prakticky nedá otočiť bez nepríjemného vŕzganie a škrípanie. Moderné trendy sa totiž vracia k svojim koreňom. Motto je jasné: keď postele, tak drevené. Avšak poctivé, silné a robustné bez akéhokoľvek kompromisu. 

Výroba drevených okien - aké kvalitatívne prvky musia spĺňať drevené okná?

Datum: 26.02.2021

Môže to znieť „otrepane“, ale drevo ako materiál má výrazne pozitívnejší vplyv na životné prostredie ako takmer akýkoľvek iný materiál. Podľa viacerých odborných štúdií výrobky vyrobené z dreva skutočne znižujú množstvo CO2 v atmosfére. 

Novostavby v Bratislave – prečo sa oplatí bývať v novom?

Datum: 27.01.2020

Chcete si nájsť slušné a solídne bývanie v Bratislave? Najideálnejšie je ísť priamo „do svojho“. Čo všetko by mal spĺňať moderný byt v hlavnom meste, aby sa dal pokladať za naozaj vhodnú investíciu do budúcnosti?

KDE NÁJDETE KVALITNÉ MATRACE ZA SKVELÉ CENY?

Datum: 17.01.2020

Poradíme vám, kam sa môžete obrátiť, ak práve hľadáte matrac, či už pre potreby vašej spálne, detskej izby alebo študentskej ubytovne. 

Aby sa bolo ako ohriať

Datum: 16.12.2019

Jedným z moderných trendov je úspora energie, kde sa dá. Na spotrebu áut už hľadia ako dôležitý faktor aj Američania, vyrábajú sa energeticky úsporné zdroje svetla a domy sa tiež stavajú v štandarde “nízkoenergetický”, alebo “pasívny”.