Ako sa zbaviť krtkov v záhrade?

Datum: 14.01.2022

Mnohých záhradkárov trápia čoraz viac krtkovia na záhrade, čo je skutočne veľmi nepríjemné. V prvom rade je dôležité rozlíšiť krtkov od hrabošov, pretože škody, ktoré tieto dva druhy živočíchov spôsobujú, sú veľmi odlišné.

Ako sa zbaviť krtkov v záhrade

Zatiaľ, čo krtkovia zanechávajú na trávniku kopčeky a vyvýšené hrebene pôdy, medzi znaky hrabošov patria vytvorené cestičky na trávniku, kôra ohlodaná zo stromov a zožraté hľuzy či cibule. Samozrejme, oba typy škodcov predstavujú riziko, obzvlášť v prípade, že pestujete trávnik, vysádzate rastliny a záhradkárčeniu sa venujete každú voľnú chvíľu. Ako proti týmto škodcom bojovať? Pýtate sa, ktorý typ odpudzovača bude ten najlepší?

Efektívny odpudzovač krtkov, hrabošov, myší i potkanov

Už na úvod treba podotknúť, že krtkovia nežerú vzácne záhradné rastliny, avšak vytvárajú kopy pôdy – tzv. krtince, ktoré sa nachádzajú na dvore. Poškodenie trávnika takýmto spôsobom je samozrejme neestetické, a práve z tohto dôvodu je vhodné použiť odpudzovač krtkov Totiž neustále stláčanie kopy pôdy a krtincov po krtkoch môže byť nikdy nekončiaca práca, a teda nočná mora nejedného z nás. Výhodou je, že plašič krtkov produkuje zvuk a vibrácie na veľmi nízkej frekvencii, ktoré majú schopnosť dobre sa šíriť zeminou a sú natoľko nepríjemné pre hlodavce žijúce v pôde, že vedia chránený priestor v podstate okamžite opustiť. Ide o neškodný, ale účinný odpudzovač krtkov, ktorý je vhodný nielen na použitie proti krtkom, ale tiež potkanom, myšiam, hrabošom či hryzcom. Ak sa teda pýtate, ako sa zbaviť krtka v záhrade, jednoznačne vyskúšajte tento typ odpudzovača, ktorý je maximálne bezpečný pre človeka, ale tiež ostatné zvieratá ako sú trebárs psy alebo mačky. Prístroj funguje na batériu a v priemere vám vydrží fungovať po dobu až jedného roka!

 

Čítané: 384 x