Myši v dome – ako sa ich viete zbaviť?

Datum: 16.01.2022

Vedeli ste o tom, že myši dokážu prežiť len s 3 až 4 gramami potravy denne, takže pár omrviniek je všetko, čo skutočne potrebujú?

Ako sa zbaviť myší

Čisté podlahy, vyluxované poličky či kuchynská linka sú základné aspekty čistej domácnosti, čím vylúčite zvyšky, omrvinky a akýkoľvek prístup k zdrojom potravín. Potraviny skladujte v sklenených alebo vzduchotesných nádobách, keďže aj takýmto spôsobom viete eliminovať výskyt myši, potkanov či akýchkoľvek iných hlodavcov. Akými ďalšími spôsobmi sa môžete zbaviť myší v domácnosti?

Ako sa zbaviť myší?

Dôkladne odstráňte nečistoty okolo domu, kde sa môžu myši či potkany ukrývať. Myši sa nenachádzajú ďalej ako päť metrov od zdrojov potravy a hniezdnych oblastí (miesta, kde sa ukrývajú), takže pasce umiestnite kdekoľvek, kde uvidíte myši, prípadne budete mať pocit, že sa práve v danej oblasti môžu nachádzať. Všímajte si najmä trus hlodavcov alebo "odreniny" na základných doskách či stenách. Myši sú prirodzene zvedavé, takže sa nevyhnú pasciam ako potkany. Ako návnadu môžete použiť akékoľvek jedlo ako je čokoláda, arašidové maslo, slanina, ovsené vločky či sušené ovocie.

Pasce, ktoré by ste mali vlastniť aj vy

Pamätajte, že je ideálne využiť viacero rôznych typov pascí. V spojení s drevenými pascami používajte pasce na návnady, živolovné pasce a lepiace pasce. To vám dáva väčšiu šancu chytiť všetky myši, pretože niektoré môžu mať záujem len o určité typy pascí, prípadne sa niektorým vedia šikovne vyhnúť. Vyskúšajte účinné lepové pasce na myši a potkany, ktoré sú určené na okamžité použitie. Výhodou je, že sú bez jedu či zápachu, ba dokonca niektoré majú príchuť lieskového oriešku, vďaka čomu sú tieto pasce omnoho lákavejšie. Umiestnite ich trebárs do pivnice, skladu či predajne, prípadne na miesto, kde sa myši vyskytujú.

 

Čítané: 171 x