Ako sa zbaviť mravcov z domácnosti?

Datum: 16.01.2022

Mravce, ako mnoho iného hmyzu, sa spolieha na svoj čuch, aby zistili, kde sa nachádza ich potrava. Ak sa ich chcete z domácnosti zbaviť raz a navždy, zrejme sa nevyhnete špeciálnym prípravkom a pasciam, ktoré ich zlikvidujú v podstate okamžite.

Ako sa zbaviť mravcov z domácnosti?

Predtým však môžete vyskúšať niektoré z overených rád, ktoré taktiež môžu zafungovať.

Odkiaľ do interiéru vstupujú mravce?

Jednoduchým pozorovaním ich pohybu budete môcť identifikovať, kde vstupujú mravce do vášho domu. Môžu sa k vám dostať cez otvorené dvere, okno alebo dokonca malé trhliny a diery v konštrukcii budovy. Zvyčajne sa nachádzajú vo vnútorných stenách domu, okenných rámoch či iných skrytých miestach. Keď nájdete vstupný bod, podniknite kroky na jeho utesnenie a vyčistenie

Tieto overené rady rozhodne stoja za vyskúšanie

Vôňa mäty, citrónu a škorice mravce okamžite odradí. Skúste nastriekať vami pripravenú zmes z uvedených ingrediencií po kuchyni, prípadne nasypte škoricu do rohov miestnosti, kde sa môžu mravce vyskytovať. Ďalším jednoduchým spôsobom, ako sa zbaviť mravcov je použitie čierneho korenia všade tam, kde sa môžu vyskytnúť – v pivnici, sklade či mieste, kde uskladňujete potraviny. Zmiešajte mydlo a čistú vodu do rozprašovacej fľaše a pravidelne utierajte listy izbových kvetín – takýmto spôsobom totiž odstránite nečistoty a zároveň zabránite mravcom, aby sa na listoch uhniezdili.

Prípravky na odstránenie mravcov

Insekticídna nástraha predstavuje jeden z prípravkov na odstránenie mravcov, ktorý je vhodný do interiéru, ale tiež exteriéru a je určený na ničenie mravcov. Výhodou je, že nástrahu robotníci prenášajú do hniezda, do 2 týždňov vyhubí celú kolóniu mravcov, a to vrátane lariev a kráľovnej. Existuje tiež sprej, ktorý sa priamo nastrieka na mravce, a teda ich okamžite vyhubí. Ide o rýchle riešenie, ktoré je účinné najmä vtedy, ak sa mravce príliš nerozmnožili.

 

Čítané: 468 x