Údržba plastových okien – ako na to?

Datum: 10.05.2019

Mať čisté okná má vplyv na to, ako atraktívne vyzerá náš domov. Plastové okná, ktoré sú mimochodom mimoriadne obľúbené u väčšiny slovenských domácností, vyžadujú údržbu, aj keď len v minimálnej miere.

 Čistenie rámu plastových okien

Plastové okná cena, ktoré nenarušia váš rodinný rozpočet, by ste mali umyť aspoň dvakrát ročne, a to dôkladne, vrátane ich rámu, skla či pántov. Začnite tým, že otvoríte okná a pomocou malej kefy sa zbavíte všetkých nečistôt, ktoré sa do škár dostali najmä vplyvom vonkajšieho prostredia. Pri čistení okenných rámov použitie mäkkú handričku a saponát určený na plastové dvere či okná, vďaka ktorému sa budú nádherne lesknúť, no zároveň budete mať istotu, že ich povrch nepoškodíte. Snažte sa nepoužívať farebné tkaniny, pretože z nich môžu zísť farbiť a dôjsť k znečisteniu plastu. Nepoužívajte tiež chemické čistiace prostriedky alebo abrazíva ako sú špongie či drátenky.

Ako čistiť okenné sklo?

Sklo by sa malo čistiť častejšie ako okenný rám, a to aspoň raz za dva mesiace. Mali by ste sa vyhnúť čisteniu sklenených okien na priamom slnečnom svetle, pretože UV žiarenie môže spôsobiť na skle nepekné škvrny, ktorých sa už potom nezbavíte.

  • Mäkké utierky sú ideálne, ak sa chcete vyhnúť použitiu akéhokoľvek typu chemických čistiacich prostriedkov. Mäkká tkanina a teplá mydlová voda je zárukou dokonalého výsledku v podobe prvotriedne čistého skla!
  • Ak chcete predsa použiť chemické čističe skla, zakúpte si čistiaci prostriedok, ktorý sa na okne nerozmazáva. Čistiaci prípravok aplikujte priamo na sklo a na dosiahnutie dokonalého lesku použite kvalitnú handričku.

Nezabudnite na detaily!

Plastové okná Bratislava si zaslúžia vašu starostlivosť, pričom netreba zabúdať na detaily v podobe kľučiek, sieťok na okná či pántov, na ktorých sa taktiež usádza množstvo prachu.  

Čítané: 376 x