Holuby na balkóne – ako sa ich zbaviť?

Datum: 16.01.2022

Aj vás otravujú holuby či iný druh vtáctva denno-denne na balkóne? Totiž, množstvo majiteľov domov, ale tiež bytov trápi otravné vtáctvo, ktoré sa veľmi jednoducho uhniezdi všade tam, kde im to vyhovuje.

Holuby na balkóne – ako sa ich zbaviť?

Samozrejme, nie každému to prekáža, no ak aj vy patríte medzi tých, ktorým to istým spôsobom prekáža, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami a zbavte sa holubov z vášho pozemku aj vy! Samozrejme bezpečne, humánne a bez ohrozenia na ich živote.

Dôkladná starostlivosť o stromy a kríky

Neudržiavané a zarastené stromy či kríky môžu poskytnúť vtákom ideálne miesto na schovanie a následné uhniezdenie. Tým, že bude váš balón, terasa či záhrada uprataná a stromy/kríky budú dobre orezané, budú poskytovať menej krytia, a teda bude menej pravdepodobné, že prilákajú kŕdle vtákov, ktoré hľadajú úkryt.

Pasce na holuby – aké sú dostupné na trhu?

Hroty pre holubov sú akési pásiky vyrobené z kovu alebo plastu, pričom smerujú nahor. Dajú sa pripevniť na problémové oblasti ako sú odkvapy, komíny, strechy, parapety či zábradlia na balkóne. Hroty sú blízko seba a nedovolia vtákom pristáť. Plašič holubov na balkóne využíva ultrazvukové vlny, ktoré sú pre vtáky natoľko nepríjemné, že ich vyženie. Ide o bezpečný a účinný typ odpudzovača vtáctva, vďaka ktorému sa môžete holubov či lastovičiek zbaviť v podstate okamžite. Samozrejme ide o typ plašiču, ktorý je maximálne bezpečný pre človeka či domáce zvieratá. Na trhu nájdeme tiež pachový odpudzovač na odpudzovanie holubov a iných vtákov, a to vo forme rozprašovača k ochrane ošetrených miest. Výhodou je, že je neškodný pre životné prostredie a samozrejme, aj tento typ odpudzovača je maximálne účinný, obzvlášť ak si vtáky vytvorili hniezdo na balkóne či terase. Ak si s výberom vhodného odpudzovača holubov predsa len neviete poradiť, neváhajte a poraďte sa s odborníkmi, ktorí vám poradia to najvhodnejšie riešenie.

 

Čítané: 311 x