Akú posteľ si zaobstarať? Ak chcete skutočný komfort, stavte na tú z masívu

Datum: 12.08.2021

Hľadáte v spálni absolútny pokoj a pohodlie? Potom zabudnite na klasickú drevotriesku, na ktorej sa prakticky nedá otočiť bez nepríjemného vŕzganie a škrípanie. Moderné trendy sa totiž vracia k svojim koreňom. Motto je jasné: keď postele, tak drevené. Avšak poctivé, silné a robustné bez akéhokoľvek kompromisu. 

A niečo také vám zaručí jedine masív. Patrí jednoznačne medzi nadčasové a veľmi obľúbené materiály. A to hneď z niekoľkých dôvodov.

Zamerané na konštrukciu

Ich najväčšou pozitívom je práve ona spomínaná robustnosť. Práve tá rozhoduje o životnosti celého kusu nábytku a nie nadarmo sa hovorí, že postele z masívu sú investíciou na celý život. Ak totiž predsa len začnú trochu hnevať, stačí ich pritiahnuť v mieste spojov a je o ničím nerušené užívanie opäť postarané. S trochou zveličenia sa dá povedať, že drevo je skrátka nezničiteľné.

Posteľ z masívu vykúzli vo vašej spálni tú správnu atmosféru

Prírodné materiály a prirodzená štruktúra dreva by mali vo vašom rozhodovaní tiež hrať podstatnú úlohu. Pohľad na dokonalosť osvedčených materiálov vo vašej mysli navodí pocit útulnosti a luxusu, čo sú pre správne zariadenú spálňu skutočne kľúčovú aspekty.

 Navyše kupujete niečo, čo zaručene počas niekoľkých nasledujúcich rokov nevyjde z módy. Masív sa hodí do akéhokoľvek architektonického štýlu - záleží len na tom, akými doplnky podčiarknete jeho osobitý vzhľad. Vo svete premenlivých módnych trendov tak predstavuje neochvejnú istotu. A nezáleží na tom, či vsadíte na nákup manželskej postele, jednolôžka alebo napríklad detskej postieľky.

Vôňa dreva ako jednoznačná výhoda

A ešte na jednu vec nesmieme zabudnúť - na jedinečnú vôňu masívu. Drevo má svoju špecifickú arómu, ktorú si pri šetrnej úprave zachováva po veľmi dlhú dobu. Kým postele z drevotriesky a obdobných materiálov môžu po čase začať do vzduchu uvoľňovať zápach z lepidiel, u kvalitnej dubovej či bukovej postele niečo také rozhodne nehrozí.

Kde sa poobzerať po kvalite?

Chcite vždy produkty priamo od výrobcu. Zabezpečíte si priaznivú cenu aj istotu použitých technológií i materiálov. Poctivý producent sa totiž neváha týmito aspektmi pochváliť, zatiaľ čo no-name výrobky majú tendenciu skôr svoje nedostatky maskovať.

Čítané: 323 x