garážová brána

Datum: 22.01.2019

Garážová brána a jej výber je nesmierne dôležitý, preto by ste ho v žiadnom prípade nemali podceniť. Brána nie je len možnosťou, ako sa dostať to garážového priestoru, ale mala by spĺňať aj potrebné parametre, ktoré od nej každý očakáva. 

V prvom rade ide o zabránenie vstupu do priestoru cudzím osobám, ktoré ste na návštevu nepozvali a nemajú dobré úmysly. Brána má taktiež slúžiť ako prechod do garáže, no zároveň musí spĺňať aj isté vlastnosti, ktoré vás dokážu ochrániť pred poveternostnými podmienkami. Kvalitná garážová brána dokáže zabrániť vstupu nielen nepriaznivého počasia, ale aj zvuku, ktorý by vás v žiadnom prípade nemal vyrušovať a zostať by mal mimo vášho domu.

Ešte predtým, ako sa rozhodnete, že si garážovú bránu zaobstaráte, treba stanoviť rozmery, ktoré sú alfou a omegou. Brána totiž priamo súvisí s celkovým rozmerom garáže, ktorý by ste si mali poriadne premerať. Ako pomocník vám poslúži vaše auto, vďaka ktorému si zadefinujete presné rozmery. Auto treba postaviť na rovnú betónovú plochu a otvoriť obe dvere tak, aby ste z neho pohodlne vyšli. Nezabudnite však ani na kufor, ktorý budete samozrejme otvárať aj v garáži, kedy z neho vyberiete napríklad nákup. Ak máte auto pripravené, zmerajte jeho šírku a výšku, ku ktorej prirátajte ešte aspoň jeden meter. Dostanete sa k číslu, podľa ktorého môžete dať bránu vyrobiť a objednať.  Nezabúdajte na dôležitú vec, ktorou je možnosť dvojitého parkovania. V prípade, že chcete v garáži umiestniť dve autá naraz, rozmery brány zdvojnásobte.

Na trhu je k dispozícii niekoľko typov garážových brán, z ktorých si môžete pohodlne vyberať podľa vašich predstáv. Zaujímavou alternatívou sú posuvné brány, pri ktorých šetríte potrebný priestor pod stropom. Ten potom môžete využiť na uskladnenie rôznych vecí, nakoľko ukladacieho priestoru nikdy nie je dosť. Dobrou voľbou je aj výklopná brána, vďaka ktorej môžete popustiť uzdu svojej fantázii. V tomto prípade ide o praktické riešenie, kedy vám pri vjazde neprekáža rám brány tak, ako je tomu u iných typov. Jej výhodou je aj nízka cena a krátka dodacia lehota, pričom si môžete vyberať z desiatok modelov a materiálov. Zákazníci sa často rozhodujú aj pre rolovaciu bránu, ktorou nikdy nič nepokazíte. Výhodou je možné parkovanie pred ňou, kedy ju môžete bez problémov otvárať. Keďže je tichá, spoľahlivá a nenáročná na údržbu, je častou voľbou nenáročných ľudí.

Mimoriadne obľúbené sú sekcionálne garážové brány, ktoré sa pýšia svojou dlhou životnosťou a spoľahlivým chodom, ktorý uspokojí očakávania aj tých najnáročnejších zákazníkov. Všetko však závisí aj od výrobcu a dodávateľov, ktorí sa v mnohých smeroch líšia nielen kvalitou, ale aj ochotou. Pozerať by ste preto nemali len na výhodnú cenu, ale aj na recenzie a spokojnosť zákazníkov. Ak by ste sa rozhodli pre to najlacnejšie riešenie môže sa vám v budúcnosti stať, že vás kvôli opravám vyjde brána viac, ako by ste si zakúpili tú najkvalitnejšiu. V prípade, že je brána zle vyrobená alebo osadená, môžete na nej po čase spozorovať nielen zlé tesnenie a izolovanie, ale aj únik tepla, ktorý zaťaží váš finančný rozpočet.

Čítané: 271 x