Ako na premnožené komáre?

Datum: 16.01.2022

Komáre sa vyskytujú väčšinou v oblastiach s vysokou vlhkosťou, pričom prežívajú cicaním krvi zo zvierat a ľudí.

Ako na premnožené komáre

Uštipnutie spôsobuje nielen podráždenie pokožky, avšak aj rôzne závažné ochorenia, ktoré môže tento hmyz preniesť.  Dobrou správou je, že v dnešnej dobe je trh plný prostriedkov na odpudzovanie komárov, ktoré ich efektívne zabíjajú alebo eliminujú ich výskyt v domácnosti. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami a uvidíte, že sa ich hravo zbavíte aj vy.

Domáce recepty – ako sa zbaviť komárov?

Jedným z riešením je výroba lapaču komárov, ktorý obsahuje zmes cukru a kvasníc. Vyskúšajte odrezať vrchnú časť dvojlitrovej fľaše, otočiť ju hore dnom a vložiť zmes do fľaše tak, aby pripomínala lievik. Zmiešajte šálku cukru a šálku vody spolu s lyžičkou droždia. Výhodou je, že táto zmes priláka všetkých komárov, ktorí sa nachádzajú vo vašom dome, aj keď treba byť trpezlivý a počkať aspoň dva týždne. Ak chcete zvoliť prirodzenú alternatívu k vyhubeniu komárov, môžete použiť repelenty na báze esenciálnych olejov. Proti komárom je osvedčená najmä levanduľa, mäta či tymian.

Odpudzovače komárov

Pokiaľ si chcete byť istí, že sa komárov zbavíte rýchlo a účinne, zvoľte overený odpudzovač komárov, ktorý funguje výborne ako aj odpudzovač múch či iného otravného hmyzu. Elektrický lapač hmyzu je ideálnym pomocníkom do domácnosti, reštaurácie, kantíny i kancelárie. Využíva svetlo s ultrafialovými lúčmi, ktorými účinne láka lietajúci hmyz ako sú komáre, muchy či iný drobný lietajúci hmyz. Výhodou je, že tento typ odpudzovača nevyužíva žiadne chemické látky, pracuje bez znečistenia a zápachu, avšak hmyz je okamžite zničený. Prípadne môžete zvoliť taký, ktorý funguje na princípe ventilátora, čiže hmyz je nasatý do vnútra konštrukcie. Tak čo poviete, aj vy sa už s predstihom začnete chystať na sezónu komárov, ktorá je pomaly, ale isto v nedohľadne?

 

Čítané: 144 x