Výroba drevených okien - aké kvalitatívne prvky musia spĺňať drevené okná?

Datum: 26.02.2021

Môže to znieť „otrepane“, ale drevo ako materiál má výrazne pozitívnejší vplyv na životné prostredie ako takmer akýkoľvek iný materiál. Podľa viacerých odborných štúdií výrobky vyrobené z dreva skutočne znižujú množstvo CO2 v atmosfére. 

Okrem toho sú drevené okná i dvere výbornou voľbou nielen pre ochrancov prírody a priaznivcov zdravého životného prostredia, ale pre všetkých tých, ktorí hľadajú prírodný materiál vyznačujúci sa bezkonkurenčnou odolnosťou, dizajnovým prevedením a kvalitou.

Trvanlivosť dreva – vedeli ste, že?

Asi najzrejmejšou výhodou dreva je jeho trvanlivosť, keďže tento prírodný produkt existuje stáročia a už v dávnych dobách sa používal na stavbu domov v drsnom prostredí. Práve toto z neho robí veľmi stabilný a spoľahlivý materiál pre stavebné práce, a to najmä pri výrobe okien a dverí. Táto trvanlivosť je však nákladná, pričom sa musí uskutočniť množstvo špeciálnych náterov, aby sa zaistilo, že sa drevná hniloba neprejaví a nezníži sa celková životnosť dreva. Obrovskou výhodou je, že drevo sa dá veľmi ľahko opraviť v prípade poškodenia, čo z neho robí ešte trvácnejší materiál, ktorý sa môže pochváliť skutočne bezkonkurenčnou životnosťou.

Jednoduchá oprava drevených okien

Áno, ako už bolo spomenuté, oprava drevených okien je skutočne rýchla a jednoduchá a veľakrát sa dá spraviť na mieste. Aj z tohto dôvodu ide o voľbu číslo jeden mnohých zákazníkov, ktorí uprednostňujú kvalitu aj za vyššiu cenu.

Prírodný materiál bez deformácií

Vzhľadom k tomu, že výroba drevených okien i dverí podlieha náročnému procesu, ktorý bol za uplynulé roky inovovaný, nemusíte sa báť prípadných deformácií. Okná i interiérové dvere ostávajú rovnaké aj počas niekoľkých rokov, aj napriek tomu, že drevo môže „pracovať“. Treba sa oň však patrične starať a nezabúdať na špeciálne nátery, s ktorými vám poradia odborníci priamo v predajni, prípadne online. Tak čo poviete, budú drevené okná či drevené protipožiarne dvere súčasťou aj vašej domácnosti?

 

Čítané: 538 x