Účinný návod ako sa zbaviť myší v dome

Datum: 18.01.2022

Máte v dome myši? Totiž, túto otázku si častokrát kladú mnohí majitelia domov, ktorí si nie sú úplne istí, či sa títo hlodavci udomácnili u nich doma.

Účinný návod ako sa zbaviť myší v dome

Pred prijatím akýchkoľvek preventívnych opatrení je dôležité vedieť, ako rozpoznať trus myší, čo je často prvý indikátor toho, že máte v dome hlodavce. Myší trus pripomína tmavé zrnká ryže, dlhé asi štvrť palca. Trus potkanov je o niečo širší a dlhší.

Stopy malých guliek z výkalov sú hlavným znakom toho, že aj u vás sa títo škodcovia udomácnili, ale nie je to jediná vec, na ktorú si treba dávať pozor. Skontrolujte špajzu, pivnicu či skladové priestory a zbavte sa všetkých zvyškov potravy, ktoré môžu myši prilákať.

Aké opatrenia je potrebné vykonať k tomu, aby ste sa zbavili myší?

Aj keď sú prijaté všetky preventívne opatrenia, myši môžu prekĺznuť cez trhliny, a to dokonca aj cez tie najmenšie. Pokiaľ zaznamenáte známky toho, že máte vo svojom dome nevítaných hostí, určite využite prípravky a odpudzovače myší, a to čo najskôr. Klasické pasce na myši zostávajú jedným z najefektívnejších spôsobov, ako sa zbaviť myší, ktoré sa nachádzajú v interiéri. Nalepte pasce predovšetkým do rohov, okolo smetiaku, prípadne do pivničných priestorov.

Podobne ako pasce používané na väčšie cicavce, pasce na živé úlovky chytia, ale nezabijú myš. Ide o špecifický typ klietky s dvierkami aktivovaný spúšťou, ktoré sa neotvoria, kým chyteného hlodavca nevypustíte. Arašidové maslo je zďaleka najbežnejšou návnadou, pričom na nalákanie myši do pasce môžete použiť aj čokoládu, syr alebo orechy. Odpudzovač myší či odpudzovač hlodavcov odpudzuje na princípe vysielania ultrazvukových vĺn, nepočuteľné pre ľudské ucho. Je bez zápachu a neuvoľňuje do vzduchu škodlivé chemikálie, čiže je šetrný k životnému prostrediu. Zvuk je pre hlodavcov mimoriadne nepríjemný, čiže je veľmi efektívny.

 

 

 

Čítané: 300 x