10 príznakov, že príliš veľa spíte

Datum: 18.01.2022

Každý vie, aký škodlivý je pre telo nedostatok spánku, no nie každý si myslí, že aj jeho nadbytok má na človeka negatívny vplyv. 

5 tipov, ako zatočiť so stresom. Psychické vzpruženie nielen počas jesenného počasia

Datum: 30.11.2021

Čo vám spôsobuje stres? Takmer všetko, čo denne zažívate. Následkom neustáleho tlaku vznikajú nepríjemné pocity vplývajúce na fyzické a duševné zdravie. Cítiť sa denne v napätí má vplyv na vznik nielen civilizačných ochorení.

Trpíte aj vy takzvaným suchým okom?

Datum: 03.11.2021

Suché oko, ako sa dnes označuje aj porucha tvorby sĺz, začína byť novým civilizačným ochorením.

Trápia vás kŕčové žily?

Datum: 03.11.2021

Žily sú cievy, ktoré privádzajú krv späť z orgánov a tkanív do srdca. Aby sa tak mohlo stať napriek pôsobiacej gravitácii, majú špeciálne ventily – chlopne, ktoré bránia spätnému toku. Pod vplyvom gravitácie a ďalších faktorov, sa chlopne poškodia a už neplnia svoju funkciu, čo je dôvod, prečo krv začína plynúť opačným smerom.

CBD – liečivý zázrak z konope

Datum: 03.11.2021

Na trhu sa objavila ďalšia „superpotravina“. Za pár dní sa stala celebritou zdravého životného štýlu. Hovoríme o CBD.

Cigarety – symbol vysokého postavenia alebo pomalý vrah?

Datum: 03.11.2021

Fajčenie cigariet je symbolom slobody, relaxu a potešenia. Fajčiari vyžarujú sebadôveru. Alebo aspoň tak sa väčšinou prezentujú. Muži sa vďaka fajčeniu majú cítiť mužnejšie, ženy emancipovanejšie.

Lupiny alebo suchá pokožka hlavy? Symptómy a liečba

Datum: 24.02.2020

Trápi vás svrbivá pokožka hlavy a neustále sa objavujúce drobné a suché čiastočky kože vo vlasoch? Môže ísť o lupiny alebo príznaky suchej pokožky. Aký je rozdiel medzi lupinami a suchou pokožkou hlavy a ako tieto problémy liečiť?

ČO ROBIŤ, KEĎ DÁ BOLESŤ POHYBU ČERVENÚ

Datum: 01.08.2018

Sedavý spôsob života, starnutie populácie a nárast obezity spôsobujú, že problémy s bolesťou kĺbov, ale aj pohybového aparátu všeobecne, pribúdajú. Najčastejšie sa bolesti kĺbov týkajú kolien a bedier. Nezriedka môže kohokoľvek prepadnúť akútna bolesť chrbta, ramena, lakťa, zápästia a ďalších častí tela, ktoré vezmeme často na vedomie až vtedy, keď zabolia. Pravdepodobne v priebehu života v nejakej forme zastihne každého a trvať môže hodiny, ale aj dni. Jedno majú všetky prípady spoločné – chceme sa bolesti zbaviť čo najrýchlejšie a ideálne zabrániť jej návratu. Základom je zistiť, čo je príčinou bolesti, nájsť vhodný spôsob, ako ju odstrániť, zamyslieť sa nad tým, ako jej predchádzať a dať pohybu zelenú. Pravidlo číslo jedna: bolesť pohybového aparátu vyžaduje podporu priamo vyvinutú pre pohybový aparát.

Pôžitkársky rituál

Datum: 27.07.2018

Každý milovník kávy odprisahá, že jej popíjanie je rituál, bez ktorého by deň nebol plnohodnotným. Kým je však primerané množstvo kávy dobrým sluhom, pri zvýšenom množstve sa stáva zlým pánom. A čo robiť, keď kofeín vôbec nemôžeme?

Letné kolapsy

Datum: 12.07.2018

Kým si telo zvykne na zmenu počasia trvá to až 3 týždne. Takže pokiaľ prídu extrémne horúčavy, ktoré trvajú týždeň a potom sa znova ochladí telo ostáva v šoku, pretože sa snaží aklimatizovať a prepnúť sa na letný režim.