Ako sa zbaviť hadov v záhrade?

Datum: 18.01.2022

Plazy ako sú hady bývajú vo všeobecnosti plaché zvieratá, ktoré nechcú mať nič spoločné s ľuďmi. Môžu byť prospešné, keďže jedia myši, slimáky, hmyz a iných škodcov, no zároveň sú potravou pre iné voľne žijúce živočíchy ako sú jastraby.

Ako sa zbaviť hadov v záhrade

Ak sa však hady objavia na vašej záhrade, môže vás to pochopiteľne vystrašiť. Ideálne je konať okamžite! Ako sa brániť, aké pasce je vhodné použiť a na čo by ste nemali zabudnúť ani vy?

Našli ste pri dome hada?

Ak neviete, s akým typom hada máte do činenia, správajte sa k nemu tak, ako keby bol jedovatý. Nemanipulujte s ním, deti a domáce zvieratá držte mimo dosahu! Hady s najväčšou pravdepodobnosťou uhryznú len vtedy, keď sú obťažované. V každom prípade k hadovi pristupujte maximálne opatrne.

Zbavte sa hadov z pozemku svojpomocne

Pýtate sa, ako odplašiť hady z pozemku? Pokiaľ máte granulovaný prípravok určený na odplašenie hadov, rozsypte ho rovnomerne po cieľovej ploche. Ak máte tekutý produkt, premiešajte ho a rozdeľte na dané miesto podľa pokynov výrobcu. Po ošetrení oblasti, kde ste hady spozorovali, naneste repelent v koncentrovanej línii po obvode vášho pozemku, aby ste vytvorili bariéru, ktorú hady nebudú chcieť prekročiť. Odpudzovač-plašič hadov slúži na vypudenie hadov z priestoru, v ktorom nechcete, aby sa had vyskytoval. Výhodou je, že vydáva zvuky na veľmi nízkych frekvenciách a v ideálnom prípade aj vibrácie, ktoré sa efektívne šíria daným priestorom. To znamená, že tento odpudzovač-plašič hadov slúži na vypudenie hadov z priestoru, v ktorom nechcete, aby sa had vyskytoval, a to rýchlo a jednoducho. Ak sa teda aj vy pýtate, ako sa zbaviť rôznych plazov na dvore, neváhajte a siahnite po dostupných odpudzovačoch, vďaka ktorým to zvládnete aj vy. Ak si však nebudete istí, nebojte sa privolať pomoc, ktorá má v tejto veci bohaté skúsenosti.

 

Čítané: 424 x