Plast, ktorý si zamilujete aj vy!

Datum: 09.10.2019

Dokázalo sa, že plast ponúka vynikajúci výkon a odolnosť, je dlhotrvajúci a vyžaduje veľmi malú údržbu, vďaka čomu je dokonalým materiálom pre vaše okná. Je tiež uznávaný pre svoju tepelnú účinnosť, zvukovú izoláciu a celkový vzhľad, ktorým disponuje. 

Pre väčšie časti rámu je používaná pozinkovaná oceľová výstuž na zlepšenie pevnosti a životnosti. Aké sú ďalšie vlastnosti plastových okien a plastových dverí, ktoré sú dnes obľúbené väčšinou slovenských domácností?

Vysoká úroveň tepelného komfortu

Plast má mnoho výhod, vďaka ktorým je ideálnym materiálom na použitie v rámoch okien. Je známe, že poskytuje najvyššiu úroveň tepelného komfortu, je extrémne odolný a má dlhotrvajúcu životnosť, ktorá sa môže vyšplhať aj na niekoľko desiatok rokov. A to už znie lákavo, však?

Nízke náklady za energie

Nízke náklady za vykurovanie, ktoré zabezpečujú vchodové dvere plastové, bývajú podstatne lacnejšie ako hliník a drevo, pričom poskytujú viac výhod. Náklady sa môžu líšiť v závislosti od kvality a funkcií okien a dverí, ale pokiaľ siahnete po overenom predajcovi s pozitívnymi referenciami od zákazníkov, môžete si byť istý, že kvalita plastu bude vysoká.

Zabudnite na údržbu!

Plastové vchodové dvere a všeobecne plast je obľúbený aj preto, lebo vyžaduje veľmi malú údržbu. Okrem čistenia v rámoch a okolo rámov niekoľkokrát do roka, môžete nechať okná, aby sa o seba starali takpovediac samé. Na rozdiel od dreva neuvidíte žiadne známky hniloby alebo poškodenia poveternostnými vplyvmi, keďže ide o vysoko odolný materiál voči vplyvom vonkajšieho okolia. Plast ako taký je tiež vynikajúci v poskytovaní zvukovej izolácie, keďže dokáže eliminovať až 70% zvuku z exteriéru! Okrem toho, plastové okná cena je mimoriadne priaznivá, čo je ďalším z dôvodov, prečo sa plast oplatí.

Čítané: 681 x