Ponuka kyselín pre vedu, výskum aj priemysel

Datum: 12.02.2020

Mnohé priemyselné odvetvia, ako aj vedné odbory si pre svoju každodennú prácu či aktuálny vývoj vyžadujú viaceré chemické látky, vrátane rôznych kyselín. 

Poradíme vám, kam sa môžete obrátiť pri požiadavke chemikálií pre vedu a špeciálnu výrobu.

Ako na vyhľadávanie chemikálií a najpoužívanejších kyselín

S potrebou použitia čistých prípadne špeciálnych chemikálií sa stretávame vo farmaceutickom, potravinárskom aj chemickom priemysle, nehovoriac o vedeckých odboroch, ako sú biochémia, genetika a chemická syntéza či zdravotnícky sektor. Rozličné chemické látky nie sú ničím nezvyčajným ani pri práci vo vývojových a výskumných oddeleniach univerzít, laboratórií či dohľadových orgánov štátnej správy. Jednotlivé chemikálie sú v dnešnej dobe komfortne dostupné aj prostredníctvom špecializovaných eshopov, kde platí, že či už vyhľadávate kyseliny alebo iné chemické látky, je dôležité poznať ich anglický názov prípadne číslo CAS. Predovšetkým podľa týchto kritérií sú totiž jednotlivé produkty štandardne umiestnené v databázach väčšiny internetových obchodov.

Čo sa týka kyselín, v praxi je jednou z tých najvyhľadávanejších a najpoužívanejších pomerne všestranná kyselina askorbová pôsobiaca ako vitamín rozpustný vo vode. Vďaka svojim účinkom je často využívaná ako výživový doplnok, ktorý je odporúčaný obzvlášť ľuďom, so zvýšenou dennou spotrebou vitamínu C, teda hlavne osobám vykonávajúcim pravidelne zvýšenú fyzickú aktivitu, ako sú napríklad športovci. Tento druh kyseliny zároveň pôsobí ako vplyvný antioxidant zvyšujúci pružnosť pokožky a podporujúci jej regeneráciu. Pri podobnej charakteristike neprekvapí, že určité množstvo kyseliny askorbovej je bežne prítomné v mnohých kozmetických prípravkoch a nájdete ju hlavne v krémoch, pleťových maskách a iných prípravkoch majúcich vplyv na stav našej pokožky.

Vyberte si, čo potrebujete

Spomenuté kyseliny a chemické látky si môžete pohodlne, rýchlo a za výhodné ceny objednať prostredníctvom internetového obchodu Alchimica, ktorý sa môže pochváliť dlhoročnou prítomnosťou na trhu a širokou základňou klientov nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Príčinou obľuby eshopu sú predovšetkým jeho ústretový zákaznícky servis, doprava zadarmo pri objednávkach nad 79 eur a databáza chemikálií obsahujúca viac než 60 tisíc produktov.

Čítané: 294 x