Vtáky na záhrade – ako sa ich zbaviť?

Datum: 14.01.2022

Vedeli ste, že existuje niekoľko široko odporúčaných domácich prostriedkov na zbavenie sa holubov a iných vtákov, ktoré sú v praxi vo všeobecnosti neúčinné?

Vtáky na záhrade – ako sa ich zbaviť?

Vtáky môžu byť nepríjemné najmä vtedy, ak sa uhniezdili na vašom príbytku, pričom sa tak môže stať aj ľuďom, ktorí žijú v bytoch. Balkóny sú častokrát vyhľadávané miesta, kde si mnohé typy vtákov ako sú trebárs lastovičky stavajú hniezda. Ako ich výskyt eliminovať, keďže ide o zákonom chránené živočíchy, ktoré nemôžete len tak „zlikvidovať“? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi riadkami a zvládnite to hravo aj vy.

Korenie ako odpudzovač vtáctva – funguje to?

Korenie ako je čili prášok, čierne korenie alebo škorica boli v minulosti propagované ako účinné odpudzovače holubov/vtáctva. Žiaľ, nie sú ani zďaleka efektívnym riešením – budete ich musieť nanášať veľmi často, pretože sa zmývajú dažďom a strácajú svoju účinnosť. Skúste si predstaviť aplikáciu korenia denno-denne na strechu či do rohov balkóna. Je to vôbec možné?

Strašiak na záhrade

Je známe, že návnady typu „strašiak“ na záhrade sa používajú ako odpudzovače vtákov, aby sa zabránilo uhniezdeniu na vašej streche. To znamená, že aj keď budete mať spočiatku s návnadami úspech, budú účinné len na krátky čas, pretože vtáky si zvyknú na ich pevné umiestnenie – a keď sa vtáky priblížia, uvidia, že ide len o neživý objekt. Aké plašiče vtákov sú teda účinné?

Stavte na istotu!

Elektronický plašič vtákov využíva vysokú citlivosť sluchu vtákov a vysiela pre ne nepríjemné ultrazvukové signály s premenným kmitočtom a intenzitou. Použiť sa môže na balkón, ale tiež na terasu či záhradu – na miesto, kde sa vtáky najčastejšie objavujú. Odpudzovač vtákov je určený pre ochranu vnútorných i vonkajších priestorov, pričom vtáky nezabíja ani neraní, avšak vymedzuje priestor, v ktorom by sa nemali pohybovať.

 

Čítané: 801 x