Zrážka so zverou

Datum: 18.01.2022

Zasiahnutie veľkého zvieraťa akým môže byť jeleň alebo srna môže ľahko zničiť vaše vozidlo, ba dokonca vás vážne ohroziť na živote.

Zrážka so zverou

To však platí aj v prípade, že ste zrazili menšie zviera, aj keď pravdepodobnosť ohrozenia na zdraví je v tomto prípade nižšia. Ako postupovať v prípade, že ste zrazili zviera? Dá sa tomu vôbec vyhnúť?

Zrazil som zver – čo robiť?

Ak zrazíte zviera, mali by ste v prvom rade zostať pokojný a pokúsiť sa o získanie kontroly nad vozidlom. Ak sa rozhodnete zastaviť, zaparkujte auto na kraj cesty, a to čo najbezpečnejšie. Nezabudnite zapnúť výstražné svetlá, aby vás ostatní vodiči videli. Skontrolujte seba a svojich cestujúcich, či nedošlo k vážnym zraneniam, ktoré by mohli vyžadovať okamžitú lekársku pomoc. Ak vy alebo vaši spolucestujúci potrebujú lekársku starostlivosť, kontaktujte pohotovostnú službu. Nehoda, pri ktorej dôjde k poškodeniu vozidla, si nie vždy vyžaduje privolanie polície. Mala by byť však byť privolaná, ak po zrážke zostala na ceste prekážka, čiže zrazená zver. Zviera totiž stále leží na vozovke a mohlo by predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ostatných vodičov. Čo sa týka ďalších záležitostí, nezabudnite dôkladne skontrolovať stav vozidla, prípadne kontaktovať poisťovňu. Na záver treba dodať, že je vhodné vozidlo nafotiť, obzvlášť poškodené časti.

Plašič divej zveri do auta

Systém proti zrážke so zverou Siren7 je počuť vždy, keď je to potrebné. Čo stojí za zmienku je fakt, že je účinný od 70 km/h, tak že váš prechod cez dedinu nebude rušivý pre domáce zvieratá. Hlas plašiča sa šíri rýchlosťou zvuku, prekonáva okolitú vegetáciu a varuje zver pred príchodom za tmy. Montuje sa veľmi rýchlo a jednoducho, a to za pomoci špeciálnej pásky. Je odolný voči poveternostným vplyvom či drobným nárazom. Odporúčané umiestenie odpudzovača je do predného nárazníka, kde je dostatočné prúdenie vzduchu.

 

Čítané: 206 x