Aké potlače na mužských tričkách sú v kurze?

Datum: 20.02.2021

Stretávať na ulici rovnako oblečených ľudí by bolo veľmi jednotvárne a nudné. Uniformita našťastie z ulíc už dávno vymizla a móda sa pre mnohých stáva hrou. Hravé sú napríklad pánske tričká s potlačou, ktoré naozaj nikdy neomrzia. Vďaka rôznym motívom na tričku sa nielen odlíšite, ale aj ukážete svetu svoju individualitu, originalitu a zmysel pre nové trendy.

Kedy sa na svete objavilo prvé tričko

História tričiek sa začala písať začiatkom 20 storočia. Prvé tričká boli vyrobené z vlny a hodvábu. Išlo vlastne o akýsi nátelník, ktorý mal zabrániť prieniku potu ku košeli. Prvé tričká v takej podobe ako ich poznáme dnes boli ušité v roku 1913 pre americkú armádu. Vojaci potrebovali pre svoje náročné misie oblečenie, ktoré by im umožňovalo voľnosť pohybu. Košele tento účel neplnili a práve preto sa armáda stala vynálezcom v súčasnosti veľmi obľúbeného kúska šatníka každého z nás. Následne sa stalo z trička pracovné oblečenie. Vidieť ho bolo na farmároch alebo robotníkoch, ktorí oceňovali jeho ľahkosť a priedušnosť. Zároveň preferovali tričko aj kvôli tomu, že sa dalo ľahko oprať a udržiavať. Na svoj veľký krok do celého sveta čakalo tričko až do roku 1944. Mladí ľudia boli doslova pobláznení do tričiek, ktoré vo svojich filmoch nosil vtedajšia hviezda Marlon Brando. Mierne rebelský vzhľad, ležérnosť a streetový look sa stali základom nového módneho ošiaľu. Tričká v retro, vojenskom alebo pracovnom štýle nájdete v e-shope bolf.sk. Obchod Bolf je zárukou veľkého výberu kvalitného oblečenia pre pánov i dámy za skvelé ceny.

Od jednoduchosti k rozmanitosti

Prvé tričká sa vyrábali jednofarebné a mali veľmi jednoduchý dizajn. Potlač na tričkách sa objavila v roku 1942. Opäť sa o nový módny trend postarala armáda. Tričká s potlačou boli vyrobené pre vojenských pilotov. O pár rokov neskôr čaro tričiek s potlačou objavila filmová spoločnosť Disney. Vtipné tričká s motívom Micky Mousa sa vypredali doslova za pár hodín. Potlač využívali na účely propagácie taktiež politici, ktorí si na ne dávali vytlačiť volebné slogany. Koncom 60. rokov boli tričká s potlačou nutnosťou pre každého, kto sa hlásil k nadšencom rokovej hudby. Rôzne nápisy a vzory dávali svojim nositeľom možnosť  sebavyjadrenia a prejavenia názorov. Možno ešte mnohí z vás nezabudli na 90. roky, kedy sme nosili tričká s potlačou vyrobené priamo pred našimi očami na trhoch či v obchodných domoch. Vďaka tričku s potlačou môžete povedať, čo si myslíte bez toho, aby ste otvorili ústa. Alebo napríklad vyznať svojej milovanej polovičke lásku. Ak túžite svoj šatník obohatiť tričkom s potlačou a neviete nájsť svoj štýl, skúste kliknúť na internete na obchod Bolf. Móda obchodu Bolf je inšpiráciou a zaručene z webových stránok bolf.sk neodídete bez kúpy trička alebo iného trendového oblečenia.

Aký je súčasný trend v pánskych tričkách s potlačou

Trendové pánske tričká s potlačou nemusia vyjadrovať len váš názor. Chybu nespravíte ani v prípade, že si vyberiete tričko s vtipným sloganom alebo obľúbenou filmovou postavou. Ani v oblasti strihu a dizajnu nie je miesto na obmedzovanie. Tričká s potlačou sa vyrábajú bez rukávov, s rôznymi výstrihmi, s gombíkmi, v košeľovom alebo rebelskom roztrhanom vzhľade. Podľa zvoleného strihu a nápisu sa dajú tričká nosiť na voľnočasové aktivity, na športovanie, obliecť si ich môžete na večierok alebo pod sako do práce. Tričko skvele doplní akýkoľvek outfit. Hodí sa k športovým a elegantným nohaviciam, k šortkám, teplákom i k džínsam. Obchod Bolf a jeho ponuka tričiek je plná kúskov ušitých zo vzdušných bavlnených tkanín, ktoré budú vždy v kurze.  

Čítané: 1381 x