Máte problém s hlodavcami, vtákmi alebo túlavými psami? Poznáme efektívne riešenie

Datum: 21.01.2019

Majiteľov rodinných domov vedia často prekvapiť neželané návštevy v podobe rôznych zvierat. Hoci to k bývaniu v dome patrí, niektoré typy živočíchov k nášmu životu naozaj nepotrebujeme. 

Na mysli máme napríklad myši alebo hlodavce, ktoré sú nielen nepríjemné na pohľad, ale vedia urobiť aj veľkú škodu. Zaujímavé sú pre nich najmä potraviny, ktoré skladujeme doma alebo v pivnici a garáži. Cestu k nim si vedia nájsť cez malé dierky, kde sa doslova prederú za potravou. Nie vždy dokážeme hlodavce udržať mimo hraníc nášho domu a preto mnohí ľudia hľadajú efektívne riešenie. Jedným z nich je odpudzovač hlodavcov, ktorý dokáže problém jednoducho vyriešiť. Tento prístroj je vhodný nielen do rodinných domov, ale aj chalúp a komerčných priestorov, odkiaľ vyženie všetku neželanú návštevu tohto druhu. Prístroj funguje tak, že využíva vysokú citlivosť sluchu škodcov, ktorým vysiela nepríjemné ultrazvukové signály. Keďže im je tento zvuk nepríjemný, nechcú sa k nemu ani len priblížiť. Rovnako funguje aj odpudzovač myší, ktorý je taktiež možnosťou, ako sa zbaviť malých nepriateľov.

Problém však ľudia nemávajú len s malými hlodavcami, ale napríklad aj vtákmi. Poznajú to najmä tí, ktorí doma pestujú rôzne druhy ovocia a zeleniny, pričom vtáky im ich úrodu zneškodňujú. Nie vždy je návšteva operencov problém, no niekedy naberie také rozmery, že by ich ľudia najradšej zneškodnili. Dôvodom, prečo sú neželanými návštevníkmi je neporiadok, ktorý za sebou vedia zanechať alebo aj hrozba rôznych ochorení. Vtáky sú vo všeobecnosti jedincami, ktorí vedia najlepšie prenášať rôzne choroby a preto sú častokrát postrachom ľudstva. Aj na tento problém však existuje riešenie a to v podobe plašiča vtákov, ktorý si môže zaobstarať naozaj každý. Vďaka jednoduchému prístroju viete odpudzovať vtáky z vonkajšieho prostredia, kde vám prekážajú. Tento prístroj využíva taktiež citlivosť sluchu vtákov, kedy im vysiela nepríjemné ultrazvukové signály. Na človeka nemá tento prístroj žiadny dopad, nakoľko zvuk nepočuje a preto o ňom ani len netuší. Používanie tohto stroja je veľmi jednoduché a praktické, pretože k nemu nepotrebujete žiadny návod. Z cenového hľadiska je dostupný naozaj pre každého, preto ho môžete mať aj vy.

Rovnaký prístroj ľudia poznajú aj ako odpudzovač psov,  ktorý taktiež funguje na podobnom princípe. Využívajú ho najmä tí, ktorým sa okolo domu pohybujú túlavé psy alebo mačky a robia im zbytočné problémy. Tento druh prístroja nikomu neublíži a preto ho môžete pokojne používať dlhú dobu.

Čítané: 671 x